Haideti sa bucatarim !
Puneti ardei la copt pe focul de la aragaz si supravegheati pana când sunt bine rumeniti si intoarceti pe toate partile pentru a fi mai usoara curatarea lor.
Apoi urmeaza si rosiile ...
Dupa ce s.au copt bine le puneti intr.un castron de inox mare si presarati cu sare apoi acoperiti cu un capac pentru ca la dupa 10 minute sa puteti indeparta coaja foarte usor.
Dupa ce s.au aburit bine puteti incepe sa cutatati ardeii cu un cutit cu lama lata.
Dupa ce ati terminat de curatat ardeii si rosiile taiati cotoarele ardeilor si va pregatiti pentru urmatoarea etapa.
Taiati ardeii pe jumatate si apoi pe lung iar la final in mici patratele.
Dupa ce le.ati taiat in cubulete si rosiile scurgeti.le sucul lor si amestecati intr.un recipient de cristal transparent cu uleiul de masline un praf de sare si cateii de usturoi ii dati prin razatoare. Amestecati !
La final salata de ardei copti , reteta algeriana Tchouktchouka- mai pe romaneste ciucciuka- este gata.
Este recomandat de a fi servita cu lipia algeriana La Galette.https://bucatarim-cu-pasiune.blogspot.com/2017/09/la-galette-lipie-algeriana.html
Pofta buna !
Daca iubiti ardeii capia copti si cu siguranta ca da, astazi va propun salata de ardei copti cu rosii si usturoi. Este o reteta algeriana care are la baza legume de sezon si ulei de masline virgin, natural direct de la sursa...
Timp de preparare : 45 de minute
Ingrediente :
1. ardei capia verzi sau rosi -4 bucati
2. rosii - 2sau 3 bucati
3. 2 catei de usturoi
4. ulei de masline virgin -2 linguri
Preparare:Puneti ardei la copt pe focul de la aragaz si supravegheati pana când sunt bine rumeniti si intoarceti pe toate partile pentru a fi mai usoara curatarea lor.
Apoi urmeaza si rosiile ...
Dupa ce s.au copt bine le puneti intr.un castron de inox mare si presarati cu sare apoi acoperiti cu un capac pentru ca la dupa 10 minute sa puteti indeparta coaja foarte usor.

Dupa ce ati terminat de curatat ardeii si rosiile taiati cotoarele ardeilor si va pregatiti pentru urmatoarea etapa.

Dupa ce le.ati taiat in cubulete si rosiile scurgeti.le sucul lor si amestecati intr.un recipient de cristal transparent cu uleiul de masline un praf de sare si cateii de usturoi ii dati prin razatoare. Amestecati !
La final salata de ardei copti , reteta algeriana Tchouktchouka- mai pe romaneste ciucciuka- este gata.

Pofta buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu