Treceți la conținutul principal

Paine de casa in bucatarie algeriana

Paine de casa Algeriana 
Paine de casa delicioasa pentru toata familia

Paine de casa Algeriana scoasa din cuptor 

Timp de preparare: 2h

Ingrediente :
1. 800gr de faina
2. 300ml de apa
3. 3 lingurite de drojdie -aprox 50gr
4. 100ml de ulei de masline
5. 1 lingurita cu varf de sare.
6. 1 lingurita rasa de zahar

Preparare:
Faina o punem intr.un castron de inox , drojdia o dizolvam in 100ml de apa calda cu sarea si zaharul .Lasam 10 minute sa se umfle si apoi amestecam cu faina pana se incorporeaza apoi adaugam restul de apa, amestecam si la final uleiul de masline.  Incorporam totul bine pana cand formam aluatul in forma de sfera. Lasam la dospit ,castronul il acoperiti cu un capac termorezistent pana cand isi dubleaza volumul  1 ora sau poate mai bine.
Ingrediente incorporate

Cand aluatul este umflat il turnam in recipientul ales pentru a.l introduce in cuptor. Alegeti recipientul de forma pe care o doriti,ori rotund ori oval ori patrat. Eu am ales modelul expus in fotografie.
Eu am ales deasemenea sa acopar aluatul de paine in cuptor cu un capac.
Lasati in cuptor 45 de minute la 250 de grade cu capac si apoi inca 10 minute fara capac.


Dupa timpul mentionat verificati daca painea dvs. este gata cu un cutit cu lama fina. Daca cutitul iese curat inseamna ca este bine coapta painea.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati in felii de dimensiuni preferate si serviti.

Pofta buna !

Comentarii