Treceți la conținutul principal

La Coca Algeriana

La Coca Algeriana reprezinta mini pateuri in forma de semiluna umplute cu ardei capia inabusiti in tigaie, rosii si usturoi.
Timp de preparare 20 de bucati: 90 minute

Ingrediente umplutura:
1. 3 ardei capia verzi
2. 2 rosii
3. 1 catel de usturoi
4. 1 lingura de ulei de floarea soarelui
5. 1 praf de sare
6. 1 albus de ou
7. 1 galbenus de ou

Ingrediente aluat:
1. 2 castronele de faina
2. 1/2 castron de ulei de floarea soarelui
3. 1 lingurita rasa de sare

Preparare:
Pentru inceput taiem ardeii capia pe lung si apoi in semi rondele.Ii punem la innabusit in tigaia cu uleiul incins la foc mic.
Apoi curatam rosiile de coaja si le tocam in cubulete mici la fel si usturoiul.
Dupa ce s.au calit bine ardeii adaugam si rosiile cu usturoiul si putina sare si mai lasam maximum 5 minute la foc mic. 

Intre timp preparam aluatul intr.un castron de inox punem faina si apoi uleiul si sarea
Incorporam totul bine pana cand aluatul capata forma
 
Umplutura fiind gata ,la fel si aluatul pregatim ustensilele necesare pentru a incepe a modela
 
Luam o bucata de coca si o intindem bine,apoi cu o pensula ungem in forma de cerc cu albusul de ou pentru ca sa se lipeasca bine pe margini
Apoi cu o furculita mica punem in centru umplutura si inchidem aluatul cu umplutura in el. Apoi cu o rotita taiem pe margini in forma de semilluna si avem grija sa o modelam cu degetele.
                                  
Apoi cu aceeasi furculita mica apasati pe margini de jur imprejur pentru ca umplutura sa fie bine sigilata si coca noastra sa aiba un aspect frumos.
Si este gata. 
Faceti aceast lucru cu tot aluatul pana cand veti termina. Le asezati in tava, le ungeti cu galbenusul de ou cu pensula si dati la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 de minute
Coca algeriana este pregatita , miroase bine si puteti servi ca aperitiv
Bon appétit !

Comentarii