Treceți la conținutul principal

Hrâsta- Paste Algeriene

Astazi vreau sa va fac sa descoperiti delicioasele paste algeriene facute in casa. In Romania nu exista asa ceva de aceea imi doresc sa partajez cu dumneavoastra un délice nemaintalnit.

 Timp de preparare : 90 minute

Pentru preparare paste aveti nevoie de :

1.faina de gris 1kg
2. Sare 1 lingura
3. Apa 300ml

Pentru preparare sos cu carne si legume aveti nevoie de:

1. 6 bucati de carne de pui
2. 3 bucati mici carne de vita
3. 3 l linguri de ulei de floarea soarelui
4. 2 cepe mari
5. 150gr de naut
6. Piper negru macinat
7. Dovlecei mici 5 bucati
8. Ridiche alba 3 bucati
9. 1 praf de scortisoara

Preparare paste :
Amestecati faina de gris cu apa si sarea manual sau cu robotul de bucatarie pana cand obtineti un aluat bine incorporat. Cu facaletul intindeti aluatul in foi foarte subtiri aproape transparente si apoi introduceti.le in masina de taiat pentru paste. Daca nu aveti este indispensabil sa va achizitionati o masina de facut paste.  Reglati dimensiunea in functie de cat de inguste sa fie pastele,putin mai margi decat fidelutele pentru supa. Si dati la manivela pana cand toata foaia de aluat iese in franjuri foarte foarte subtiri. Le lasati la uscat 4 ore si apoi la congelator cu o zi inainte sa pregatiti deliciosul platou.
Acum ca pastele sunt gata le scoateti din congelator si le puneti pe foc in sita de la oala cu vapori .Puneti apa in oala pe jumatate si cand aceasta va incepe sa fiarba abia atunci puneti pastele congelate in sita ca sa fie dezghetate si apoi fierte in aburi.
Le lasati la fiert in aburi si le mai intoarceti pe.o parte si de alta din cand in cand pana pastele sunt dezlipite una de cealalta.

Cat timp pastele se fiert in alta oala pregatiti sosul cu carnea si legumele
Mai intai incingeti oala cu ulei puneti bucatile de carne le rumeniti bine apoi ceapa tocata foarte fin, nautul ,piperul macinat, sare si amestecati .

Le lăsați 3 minute sa se caramelizeze și ceapa și apoi adaugați apa pentru ca sa fiarbă. 
Într.o alta oala cu sita și capac puneți sa fiarbă separat maximum 15 minute legumele: dovleceii mici tăiați în lung și ridichiile tăiate de forma a doua degete.S.au fiert și sunt gata !


Dupa ce carnea a fiert o scoatem într.un recipient și rămâne sosul cu care vom înmuia pastele.Sosul îl punem separat într.un castron mare pentru servit.
La fel carnea și legumele
In acest timp pastele s.au fiert și le răsturnam într.un lighean mare pentru a le unge cu puțin ulei și adăugați sare dacă este cazul.Amestecați și preparați într.un castron mare pentru servit.
Acum totul este gata: pastele, sosul, carnea și legumele. Nu uitați dacă iubiți scorțișoara puteți presăra putina peste castronul mare de paste.

Nu va rămâne decât sa chemați toată familia la masa și sa va serviți. In cinstea acestor paste delicioase urmați ordinea: mai întâi serviți pastele în farfurie apoi inmuiatile cu un polonic mare de sos apoi alegeți bucata de carne preferata ,pui sau vita și legumele cu câteva boabe de năut.

 Veți adora aceasta rețeta fabuloasa care va va încânta papilele gustative cu savoarea bogata a pastelor înmuiate în sos de carne și cu legume revigorante.
Si ca sa va doresc Pofta Buna o spun pe algeriana ca tot simțiți gustul în gura:

SAHA FTOUREK ! 😊

Comentarii