Astazi o sa va prezint cea mai simpla si rapida reteta de mini pizza vegetariana.
Timp de preparare : 45 min.
Ingrediente pentru 15 bucati :
Timp de preparare : 45 min.
Ingrediente pentru 15 bucati :
- Faina 300gr
- Drojdie 15gr*
- Zahar 5gr*
- Sare 5gr
- Apa calduta 150gr
- Ceapa maricica-1 bucata
- Ardei verde- 1 bucata
- Rosie de dimensiune medie- 1 bucata
- Suc de rosii concentrat
- Usturoi -6 catei
- Ulei de masline 100ml
- Masline verzi si negre 15 bucati in total
13. Branza Gruyère
14. Busuioc uscat
Preparare aluat:
Punem faina intrun castron de inox si facem un spatiu cu degetele in mijloc. Sarea, zaharul si drojdia se amesteca intrun castron cu apa calduta si lasa sa se dospeasca 10minute. Apoi drojdia fiind activata se toarna in castronul de inox in mijlocul fainii si amestecati pana cand aluatul devine omogen. Framantati cu mainile 5 minute dupa ce ati adaugat 50ml de ulei de masline. Veti vedea ca aluatul nu va mai fi lipicios ci numai bine de framantat inca 3 minute.
Apoi lasati sa se odihneasca in castronul acoperit cu un capac termorezistent transparent pana cand se dubleaza volumul.
Intre timp, cat aluatul incepe a se umfla puteti pregati legumele toate 3 taiate pe lung in jumatate si apoi in semi rondelle.
Usturoiul il dati prin razatoare mica si amestecati cu uleiul de masline ramas.
Dupa ce aluatul a crescut il modelam cu mainile in mici bilute si aplatizam cu palmele. Pregatim tava de cuptor unsa cu putin ulei si asezam bilutele aplatizate in tava pastrand 1cm distanta intre ele.
Peste bucatile de mini pizza bine aplatizate ungem cu o pensula usturoiul cu ulei de masline pe fiecare. Apoi sucul de rosii concentrat se distribuie cu o lingurita deasupra. Urmeaza sa ornamentam cu ceapa ,ardei ,rosii si cate o maslina in centrul fiecarui mini pizza.
Acum ca tot ce.a fost mai greu a trecut introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 20 de minute pentru a se coace. Dupa 20 de minute scoatem si radem branza peste ele si binenteles presaram cu putin busuioc pentru a da o aroma excelenta. Reintroduceti 5 minute in cuptor pentru ca branza sa se topeasca si ...gata!
Mini pizzele sunt delicioase ,rumenite, putin crocante, bine crescute si pufoase pe interior.
Sunt recomandate de a fi servite ca aperitiv pentru bere si nu numai. La orice masa, orice timp mini pizzele sunt binevenite.
Pofta buna !
Obs. * 1lingurita are intre 5-6grame
*1 lingura are intre 15-25grame(totul depinde ce vreti sa masurati fie ca este zahar ,fie ca este drojdie,fie ca este piper cantitatea difera in grame, in functie de produs chiar daca este aceeasi lingurita sau lingura .
Cu placere partajata
....si la urmatoarea reteta😊
Comentarii
Trimiteți un comentariu